Photoshoot Turku!

Vuosi startattiin kuvauksella Suomen Turussa! Olin sopinut aiemmin kuvauksen yhden mallin kanssa, mutta tämän peruuntuessa malleiksi tulivatkin isäntäpariskunta  Erica ja Tero!

Oli hienoa lähteä pois Kokkolasta. Tiedättekö, joskus vain irtautuminen kaikesta arjesta ja maisemista tekee vain niin hyvää. Onneksi parhaat ystäväni Erica & Tero asuvat Turussa ja jälleen he ottivat minut vastaan. Alunperinkin olin halunnut kuvata heitä kiitokseksi ja nyt tilaisuudesta otinkin vaarin!

Paikkoja olin pyytänyt Ericaa katsomaan aiemmin, hänen ollessa kulttuurituottaja tiesin että häneen pystyin luottamaan näissä asioissa. Vaikka hyvin Turkua tunnenkin, oli Erican ja Teron apu paikan valinnassa tärkeä. Alunperin oli tarkoitus ottaa kujeilevia potrettikuvia Harley Quinn- hengessä ja loistavat graffitit löytyivätkin kuvaukseen! Päätimme kuvata samalla teemalla parikuvia sekä potretteja pariskunnasta myös erikseen.

Samalla kun matkustin aloin miettiä tarkemmin tätä konseptia, että matkustaisin muualle kuvaamaan, omalla tavallaan matkakuvausta. Yksi seuraamistani kuvaajista, Andrew T. Kearns, tekee tätä ja olen aina ollut hänen kuviensa suuri fani. Haasteita tämä asettaisi, mutta myös samalla mahdollisuuksia. Some on osoittautunut hyväksi kanavaksi mallihaussa ja kun ideoita konseptikuvauksista tulee jatkuvasti, on niitä mukava päästä myös ympäri Suomea, ja miksei jopa maailmaakin, toteuttamaan.

Ohessa Erican mietteitä kuvauksista:

Oli hauskaa, kun Joni pyysi minua ja Teroa malleiksi. Alun perin mallina piti olla joku täysin muu, mutta suunnitelmien muuttuessa kaverit pyydetään apuun. Ja tottakai suostuttiin! Olen itse toiminut pari kertaa mallina studiokuvauksissa, joten se ei ollut täysin vierasta. En kuitenkaan koe olevani täysin elementissäni kameran edessä, joten myönnettäköön, että hieman jännitti. Terolla puolestaan ei ole muuta kokemusta kuin koulukuvaus, joten häntä varsinkin jännitti uusi kokemus. Eihän sitä toiselle halua tuottaa pettymystä!

Kuvauspäivä sujui kuitenkin kylmästä säästä huolimatta erittäin hyvin. Joni oli erittäin hyvä neuvomaan, miten kameran edessä tulisi olla, joten hetken kuluttua löytyikin yhteinen sävel kuvaamiseen. Olin pitkään pitänyt samaa profiilikuvaa Facebookissa, joten ainoa vaatimukseni oli saada se päivitettyä. Kyllähän uutta upeaa kuvaa on kiva pitää esillä! Olen saanut paljon positiivista palautetta kuvasta, mutta kaikki kunnia kuvaajalle. Jos haluaa ammattitaitoisen kuvaajan joka osaa neuvoa ja rentouttaa kameran edessä sekä lisäksi on huikean hyvä tyyppi, kannattaa ehdottomasti palkata Joni!

-Joni

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s