Viikon turinat #5

Viikon turinoista onkin jo vierähtänyt tovi, mutta nyt ajattelin jakaa kuulumisia viime ajoilta.

Marraskuun loppu meni todella vauhdikkaasti ja ensi viikolla onkin jo jouluaatto! Oma vaimoni oli järjestänyt minulle mahtavat yllätyssynttärit hyvien ystävien ja sukulaisten kesken, oli mahtavaa viettää iltaa heidän kanssaan ja muistella menneitä sekä vain nauttia heidän seurastaan. Kiitos vielä teille!

Kuvausrintamalla tapahtui valtavasti muutama viikko takaperin. Rohkaistuin käyttämään käsisalamaa ensimmäistä kertaa kuvauksessa ja olin itse todella tyytyväinen tuloksiin. Tätä ideologiaa joudun vielä jalostamaan jatkossa, mutta päätin kuitenkin investoida tulevaisuudessa hieman studiotarvikkeisiin, vaikka näistä en ole koskaan välittänytkään. Suurin syy tähän on Antti Karppisen kuvat. Hänen työnsä on palkittua ja hänen kädenjälkensä on todella tunnistettavissa. Haluan oppia Antin tekniikoita ja aionkin osallistua tulevaisuudessa hänen koulutuksiinsa, joissa pääsen hiomaan omia taitojani valokuvaajana. Ei huolta, miljöökuvaus on ja tulee aina olemaan suuri intohimoni 🙂

Yhdelle viikolle mahtui peräti 6 kuvausta, mutta tämä ei haitannut, ei ollenkaan. Itseasiassa huomasin, että kun tekee mitä rakastaa, sitä jaksaa pienen stressinkin alla helposti. Tosin, lievä järkytys oli kun oli yhdessä vaiheessa n. 1500 kuvaa läpikäytävänä. Kuitenkin tästäkin työmäärästä selvittiin hienosti, eikä koulu taikka työ kärsinyt. Olen tasapainossa näiden asioiden kanssa, mahtavaa!

Kuvausviikolle mahtui monenlaista kuvausta. Sain aikanaan idean “valonkantajasta” ja sain ylipuhuttua upean Noonan malliksi ja pääsin toteuttamaan omaa visiotani. Tämä konseptikuvaus oli todella mukavaa ja tulen jatkossakin näitä toteuttamaan. Myös tämä toi harjoiteltavan asian eteen, nimittäin piirtämisen – on paljon helpompaa selittää mallille kuvan kautta mitä haen, joten pitää alkaa parantamaan tätä osa-aluetta.

Noonan kuvat otimme kahdessa erässä; bokeh-kuvat illalla jolloin ainoana valonlähteenä toimi juuri nämä led-valot. Saimme seuraavaksi aamuksi upean auringonnousun, jolloin LED-valot toimivat lähinnä lavasteina, mutta toivat todella kivan lisän kuviin. Noona kertoi, että häntä oli jännittänyt todella paljon, mutta nautti kuitenkin kuvaamisesta. Jälleen paras palkinto itselleni kuvaajana!

Konseptikuvausten lisäksi olin kuvaamassa Kokkolan nuorkauppakamarille joulutapahtumaa.  Tonttukulkueeseen osallistui lähemmäs 70 nuorta tonttua ja mahtavat Tanja sekä Roosa kuljettivat kulkuetta ympäri Kokkolan upeaa vanhaa  kaupunkia.Tapahtuma oli lämminhenkinen ja Olympuksen EM-1 osoittautui jälleen erinomaiseksi työkaluksi tapahtumakuvaukseen yhdessä 12-40mm F2.8 PRO linssin kanssa (ei maksettu kommentti, suoraan omasta kokemuksesta).

Kaiken kaikkiaan on ollut mukava huomata, että kuvani ovat saaneet hyvää palautetta ja rakentavaa kritiikkiäkin olen saanut, tämä vie aina omaa työskentelyä eteenpäin ja antaa uskoa tulevaan. Kiitos siis kaikille kommenteista! Kuvaaminen ei lopu – päinvastoin, olen vasta alussa 🙂 Nyt levätään joulun  yli ja välipäivinä onkin tulossa vähän erityylistä kuvausta taas 😉

 

-Joni

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s