Viikon turinat. #1

Huh mikä viikko. Nyt päivätyön aloittaneena voi todellakin sanoa TGIF! Viikonloput tarjoaa arjesta luvattua hengähdystaukoa. Ja viikko onkin ollut todella kiireinen.

72735886

Ylläoleva kuvaa hyvin tarkkaan tämän viikon fiiliksiä. Yrityksen perustaminen on ollut vahvasti mielessä ja kaikki se, mikä siihen liittyy. Paljon on minua työnnetty tähän suuntaan niin kouluni kuin läheistenikin puolesta.

Varasinkin ajan uusyrityskeskus Firmaxiin Kokkolassa ja kävin juttelemassa Pehr-Göran Kålan kanssa yrittämisestä. Sain paljon hyviä vastauksia minua askarruttaviin kysymyksiin, lähinnä ALV, laskutus, kirjanpito ja eläkemaksut kiinnostivat. Oma tilanteeni sinänsä on sivutoimista yritystä ajatellen erittäin oivallinen, sillä sitä voin kasvattaa hiljalleen päivätoimeni ohessa.

14600924_10154694910588910_3823622424135148447_n
Yritysopas ja pari yritystä, joista tulee olemaan vielä paljon apua matkan varrella.

Sain paljon apua Firmaxista ja suosittelenkin kaikkia oman yrityksen perustamisesta kiinnostuneita ottamaan yhteyttä alueelliseen uusyrityskeskukseen ja varaamaan keskusteluaikaa, varmasti kaikkiin kysymyksiin vastaukset löytyvät! Auttavat vielä täyttämään yrityksen perustamispaperitkin viimeistä silausta myöten, joten ei hätää!

Sanoisinkin, että aloittavan yrittäjän top3 vinkkiä, joita itse voin antaa ovat seuraavat:

  1. Sovi tapaaminen uusyrityskeskukseen jo ideaa hautoessasi – täältä saat paljon uusia ideoita, sekä osaavat antaa vinkkiä keneen olla yhteydessä mikäli eivät itse osaa vastata
  2. Arvosta ideaasi! Jokainen yritys on uniikki, eikä kannata miettiä, etten minä kuin muutkin. Toki, mikäli kilpailua on paljon, kannattaa miettiä miten erottua muista!
  3. Budjetoi! Tällä en tarkoita pelkästään euroja vaan sitä, miten oma aikasi riittää yrityksellesi. Minkälainen elämäntilanne nyt on? Riittääkö aikaa myös itselle?

Sanotaanko näin, että paljon on ajatustyötä itsellä edessä viikonloppua ajatellen!

Loppuviikko piti kiireisenä ja työviikko huipentuikin tänään Halloween-juhliin! Oli hauskaa ideoida erilaisia asioita ja herätellä myös sitä askartelusilmää vuosien, vuosien horroksesta. Jätesäkin taittelu kolmioksi voi olla vaikeaa. Uskokaa pois!

Nyt viikonloppuna onkin aika ladata akkuja ja tehdä koulutehtäviä, jotta myös mediaopinnot etenevät. Aiheet ovat mielenkiintoisia, sillä tällä viikolla paneudutaan elokuvien maailmaan, ja sekös tällaiselle elokuvafriikille passaa!

Ps. kuvausprojekteja toteutellaan jälleen, olkaa linjoilla – uuta on tulossa 😉

Linda_ovella.jpg
Kaunis vaimoni Linda viime viikonloppuna.

Hyvää viikonloppua kaikille!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s