Uuden äärellä – mallikuvaus

Eilen oli mahtava päivä. Yksinkertaisesti se oli loistava. Ensin olin toisessa työpaikassa tekemässä tuurauskeikan ja sitten odotti ensimmäinen mallikuvaus! Kuvaus sujui erinomaisesti, ottaen huomioon sen olleen ensimmäinen mallikuvaus niin minulle kuin mahtavalle mallillenikin.

Jokin kuukausi sitten totesin, että omassa portfoliossani oli hirveästi kuvia luonnosta sekä vaimostani, mutta henkilökuvien määrä oli valitettavan pieni. Huusin omalla Facebook-seinälläni malleja ja suureksi ihmetyksekseni (positiiviseksi sellaiseksi) inboxini täyttyi hyvin nopeasti! Päädyimme käymään kahvilla eilen kuvatun mallin kanssa ja keskustelimme kuvauksen läpi ja näytin hänelle esimerkkikuvia mitä lähtisimme hakemaan. Olin todella tyytyväinen siihen, että olimme samalla aaltopituudella jo kahvikupin ääressä ja jo tuolloin tuntui erittäin hyvältä olla uuden äärellä!

Tästä seurasikin opiskeluvaihe. Painuin kirjastoon lukemaan teoriaa mallin kanssa työskentelystä ja ohjaamisesta. Toki jokin ajatus itselläni oli jo mielessäni, kun ajattelin tilannetta omalle kohdalleni. Jotain perää saattaa olla Tyra Banksin realityohjelmalla, jota joskus joutunut väkisin parisuhteen aikana seuraamaan. Okei, ehkä välillä myös vapaaehtoisesti.

Kuitenkin, useita erilaisia kirjoja aiheesta lukeneena, voin suositella näitä kolmea kirjaa:

  • Jussi Aalto: Kohteena ihminen – muotokuvauksen opas 
  • Haje Jan Kampas: Etsimessä: Ihminen
  • Tiina Puputti: Pose (Ei kuvassa)
kirjat.jpg
Nämä kirjat vastasivat moneen kysymykseen mitä tuli mallien ohjaamiseen ja muotokuvaukseen.

Näissä kirjoissa annetaan hyviä vinkkejä mallin kanssa työskentelyyn sekä itse kuvaamiseen niin kaluston kuin ideoinninkin puolesta. Kuitenkin kirjallisuutta tärkeämpää on itse uskaltautua kuvaamaan ja kokeilla omia rajojaan rohkeasti. Hengissä minäkin siitä selvisin.

Aurinko.jpg
Kannatti olla kamera mukana jo suunnittelureissulla. Luonto oli upea, vaikka ruska olikin jo loppumassa.

Kuvaustilanteessa ajattelin, että tärkeää on että ensikertalainen malli kokee olonsa turvalliseksi ja minun piti koettaa käyttäytyä mahdollisimman ammattimaiseksi. Tästä syystä koinkin, että on erittäin tärkeää tuntea omat varusteet ja alue missä kuvataan, joskin improvisaatio oli osa tätäkin kuvausta, koin hyväksi menetelmäksi sen, että olin kuvannut luontoa kyseisellä paikalla etukäteen. Kuitenkin kävelimme maaston läpi, esittelin ideoita ja kuuntelin myös mallia, mitä hän toivoisi kuvilta. Olimme hyvin samalla aaltopituudella ja aloimme kuvaamaan. Molempia meitä varmasti jännitti tilanne, mutta yhteistyön edetessä jännitys laukesi molemmilta ja saimme mielestäni tähänastisen kuvausurani parhaat kuvat. Kiitos “äiti maa” 🙂

Tästä kuvauksesta tulee kuvia nähtäväksi pian, kun saan vain masteroitua ne, joten stay tuned!

-Joni-

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s